" تاریخچه تبدیل اسکوترهای ساده به برقی ! "

برای شروع یه توضیح کلی درباره اسکوتر برقی بخونید ؟!

اسکوتر برقی نوعی وسیله حمل و نقل برای اشخاص و یا اجسام است که البته باید به وسیله انسان حرکت کند، این وسیله تک نفره دارای موتور کوچکی می باشد که با پیشرفت علم انواع مدل های آن نیز در بازار موجود است و روز به روز حرکت و حمل و نقل با آن ساده تر می شود و برای تمام سنین قابل استفاده می گردد.
در ادامه معرفی اسکوتر چیست باید بگوییم که این وسیله نیازی به فرمان و ترمز ندارد و با فشار پا بر روی صفحات آن می توان سرعت و جهت چرخش وسیله را تنظیم کرد.

اما چیشد  رفته رفته اسکوتر های ساده به اسکوترهای برقی تبدیل شدن !!!

در سال 1989 فیلمی علمی و تخیلی به نام بازگشت به آینده ساخته شد، فیلمی تخیلی که یک تخته می توانست حرکت کند، شتاب بگیرد و افراد را جا به جا کند، این فیلم سبب شد که خیلی از افراد به دنبال ساخت واقعی چنین وسیله ای بروند و در اینجا بود که به بررسی این سوال که اسکوتر چیست، برخورد کردند.
سال ها بعد در سال 2001 بعد از چندین اختراع ناکامل، فردی به نام دین کامن توانست اسکوتری که با نیروی الکتریکی و فشار پا حرکت می کند را بسازد و این اختراع را در گینس ثبت نماید.

scooooooooter

در ادامه در سال 2004 هاینمن نیز توانست دستگاهی مشابه با این تخته متحرک بسازد که دارای مدل پیشرفته تری از نوع قبلی بوده و دارای قابلیت های بیشتری بوده است.
این ایده پردازی ها و ساخت و سازها ادامه یافت تا اینکه در سال 2014 شرکت ها و کارخانه های چینی شروع به ساخت اسکوتری کردند که با باتری کار می کرد، اما به دلیل ایجاد گرما و حرارت زیاد در اثر حرکت چرخ ها، موتور آنها زود آتش می گرفت و به همین دلیل طالبان زیادی نداشت.

ولی آخر چیشد ؟!

سرانجام بعد از کش و قوس های فراوان در زمینه ساخت این وسیله، نوع برقی آن در سال 2016 توسط کارخانه های آمریکایی وارد بازار شد که دیگر موتور آن آتش نمی گرفت و مشکلات آن برطرف شده بود و به راحتی جمله اسکوتر چیست را تشریح کرد و امروزه با پیشرفت تکنولوژی روز به روز بر قابلیت های این وسیله اضافه می گردد.
گفتنی است در مسیر ایده تا ساخت این وسیله کشورهای زیادی مانند فرانسه، کانادا، چین آمریکا و … حضور داشتند و روز به روز مدل های پیشرفته تر با امکانات بیشتری را روانه بازار می کردند. تا جایی که بسیار از مردم برای تنوع و جذاب بودن برای رفتن به محل کار با اسکوتر به محل کار خود می روند.

erescooter

محبوبیت اسکوترهای برقی

با توجه به اینکه اسکوترهای برقی محبوبیت زیادی بین کاربران به دست آورده است، اندازه چرخ اسکوتر برقی در خرید اسکوتر افراد بسیار تاثیر گذار است. شما می توانید براساس نیازهای خود از بین سایزهای ۴، ۶.۵، ۸ و ۱۰ اینچ یکی را انتخاب کنید. علاوه بر اندازه های بیان شده، حتی شما می توانید اسکوتر برقی آفرود یا ۱۱ اینچ را هم بخرید. البته اندازه چرخ یکی از پارامترهایی برای دانستن فرق بین انواع اسکوتر برقی است.
البته این نکته را هم مد نظر داشته باشید که بعد از انتخاب سایز اسکوتر باید، نوع آن اعم از دسته دار، بدون دسته و … را هم مد نظر بگیرید که به مرور زمان در این نوشته، تمام موارد را با هم مرور خواهیم کرد.

اسکوترهای ۶.۵ اینچی

این سایز اسکوتر به عنوان رایج ترین و محبوب ترین سایز اسکوتر برقی در بازار شناخته می شود. موتور اسکوترهای برقی ۶.۵ اینچی قدرت در حدود ۲۵۰ وات الی ۳۵۰ وات نیرو دارد و دارای چرخ های بدون تیوب هستند، بنابراین نیازی نیست تا نگران رانندگی با آنها باشید، یعنی نباید نگران سوراخ شدن لاستیک های اسکوتر برقی خود باشید.
ظرفیت باتری اسکوترهای برقی ۶.۵ اینچی برای رانندگی ۲ الی ۴ ساعت کافی است و به طور میانگین سرعتی در حدود ۱۵ کیلومتر دارد. مدت زمان سواری به وزن شخص استفاده کننده و سبک رانندگی بستگی دارد، بدین معنی که با افزایش وزن شخص استفاده کننده و افزایش شیب سطح سواری، سبب کاهش تخلیه سریع باتری و کاهش ساعت سواری می شود و در حالت کلی باید سبب کاهش عمر باتری نیز می شود.

اسکوترهای برقی ۸ اینچ

این سایز اسکوتر برقی دارای قدرت موتور وظرفیت باتری معادل با اسکوترهای برقی ۶.۵ اینچی است و به راننده این امکان را می دهد که به دلیل چرخ های بزرگی که در اختیار دارد، کمی سریع تر حرکت کند. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که اندازه چرخ ها به حد کافی مورد توجه نباشد و سبب افزایش جزئی سرعت شود.
اگر در رده سنی ۱۰ تا ۱۴ سال و بالاتر هستید، این سایز اسکوتر برقی یک گزینه عالی برای شما به حساب می آید، چون به دلیل سطحی که پاهای خود را می توانید روی آن قرار بدهید، بیشتر است و سطح ارتفاع از زمین این سایز اسکوتر بیشتر از اسکوترهای ۶.۵ اینچی است.

اسکوترهای ۱۰ اینچی

اسکوترهای برقی ۱۰ اینچی اکثر محدودیت هایی را که سایر اسکوترهای برقی دارند را از بین می برد و شما می توانید با خیال راحت تری اقدام به رانندگی در سایز سطوح مانند چمنزارها، پیاده روها، حتی جاده های بین شهری استفاده کنید. این سایز اسکوتر برقی برای افرادی که تمایل به مسافرت یک دوره طولانی علاقه دارند، مناسب است.
حداقل وزن استفاده کننده برای این سایز اسکوتر برقی مانند اسکوترهای برقی ۶.۵ اینچی و ۸ اینچی معادل ۳۰ کیلوگرم است ولی افراد تا ۱۱۰ کیلوگرم می توانند از آن استفاده کنند. این سایز اسکوتر برقی یک گزینه ایده آل برای افراد مسن است که تمایل دارند تا از یک وسیله حمل و نقل شخصی برای رفت و آمدهای خود استفاده کنند.
تعویض تایرهای آنها آسان است ولی راننده باید به صورت مداوم فشار تایرهای اسکوتر برقی خود را چک کنید.

crescooter

مشخصات اسکوتر برقی که باید در نظر گرفت؟

کیفیت ساخت

جنس هاور بورد ها از نظر قاب، بدنه محصول استفاده شده برای تولید چرخ ها، کیفیت،ساخته موتور های داخل سنسور ها و… متفاوت است.

لاستیک

اسکوتر ها دارای دو نوع تایر پنوماتیک، بدون هوا می باشند. لاستیک های پنوماتیک از هوا پر می شوند و از هندلینگ و جذب شوک بهتری برخوردارند. اما نیاز به مراقبت بیشتری دارند زیرا ممکن است در هوا کم شوند ولی سوراخ نمی شوند. لاستیک های پنوماتیک گاهی سوراخ می شوند.

قابلیت حمل

اسکوتر برقی باید قابل حمل باشد. اکثر مدل ها بین 9 تا 14 کیلو گرم وزن دارند که این وزن برای افرادی با اندام متوسط به راحتی حمل می شود.

مراقب مدل های تقلبی باشید

در تولید اسکوتر های تقلبی از موتور و قطعات داخلی شرکت های یکسان استفاده می شود. ولی نام محصولات آنها متفاوت است و از باطری ضعیف تر، سنسور هایی با حساسیت کمتر در تولید استفاده می کنند. این برند های ناشناخته گاهی با خطراتی مانند آتش گرفتن و انفجار باتری روبه رو می شوند.

چراغ های LED و LCD

برای اسکوتر سواری در نور کم استفاده از چراغ لازم است. با کمک چراغ ها می توانید جلوی راهتان را ببینید و شما نیز برای اطرافیان قابل دید باشید. البته برای اسکوتر سواری در محیط های تاریک از کلاه ایمنی مجهز به چراغ نیز استفاده کنید. به همین دلیل در هنگام خرید اسکوتر های برقی به چراغ LED یا LCD اسکوتر توجه داشته باشید.

بلوتوث و اپلیکیشن

در انتخاب اسکوتر به سراغ دسته ای بروید که مجاز به اپلیکیشن بلوتوث هستند. زیرا با کمک اپلیکیشن بلوتوث میتوانید تلفن همراهتان را کنترل کنید. همچنین با توجه به کیفیت اپلیکیشن میتوان فعالیت های مختلفی را انجام داد. برای نمونه مشاهده سرعت خود و تعیین موقعیت GPS را مشخص کرد.

سیستم ترمز

در اسکوتر ها از دو نوع سیستم ترمز باند و دیسک استفاده می شود. ترمز های باند به جای کاهش تدریجی سرعت، چرخ ها را قفل می کنند. این روشهای استفاده از اسکوتر زمانی که اسکوتر را با سرعت بالا می رانید استفاده از این ترمز خطرناک است و گاهی باعث پرت شدن فرد می شوند. ترمز های دیسک یا v در جلو و عقب اسکوتر هستند و سرعت اسکوتر را میتوان با انها به ارامی کاهش داد.

شرایط سوار کار را در نظر بگیرید

هاوربورد ها وسیله ای مناسب برای کودکان زیر 5 سال نیستند. زیرا بعضی از مدل های آنها 17 تا 24 کیلومتر بر ساعت را پشتیبانی می کنند. به همین دلیل برخورد کودک با یک عابر پیاده با خطرات زیادی همراه است. البته در اکثر هاور بورد ها سن 12 سال به بالا اعلام میشود. همچنین اگر وزن شما 85 یا بیشتر باشد حرکت شما محدود می شود.

سرعت و دامنه حرکت

اکثر مدل ها دارای سرعت مشخصی هستند. محدوده سرعت شامل 3 کیلومتر بر ساعت تا 17 کیلومتر بر ساعت است. در مدل های دیگر این محدوده تا 20 یا 24 کیلومتر در ساعت است. این سرعت مانند حداکثر دویدن است در حالیکه روی هاوربورد حتی نیاز به تکان دادن پای خود ندارید. اندازه گیری دامنه به عواملی مانند جنس زمین، شیب، سرعت و وزن سوارکار بستگی دارد. در بعضی محصولات بیش از 30 کیلومتر به عنوان دامنه حرکتی اعلام می شود.

saescooter

در آخر به این میپردازیم که اسکوتر برقی چگونه کار میکنه؟

در صورت طراحی درست این وسیله و درست کار کردن تمام اجزای آن، فرد استفاده کننده ابتدا باید با تمرینات زیاد در خانه، بتواند تعادل خود را بر روی آن حفظ کند. او باید پاهای خود را بر روی پدها بگذارد و با فشردن کلید پاور شروع به حرکت کند، این اسکوترها با سرعت 15 کیلومتر در ساعت می توانند شتاب بگیرند.
هر چه قطر چرخ ها بیشتر باشد، شتاب و سرعت وسیله بیشتر می شود، افراد استفاده کننده با فشردن پا بر روی سنسورهای گذاشته شده در زیر پد ها می توانند، زاویه چرخش و تغییر جهت را به پردازشگر برسانند و چرخ ها آن را عملی کنند. یادمان نرود که قبل از استفاده از این وسیله ابتدا از میزان شارژ باتری اطمینان پیدا کنیم و در صورت نداشتن شارژ، آن را با برق شهری شارژ کنیم.