تاریخچه اسکیت برد
شکل اولیه ورزش هیجان انگیز اسکیت برد (Skateboarding) برای اولین بار در سال 1950 بکار برده شد، هنگامی که موج سواران کالیفرنیایی رویای انجام حرکات موج سواری بر روی آسفالت خیابانها را در ذهن می پروراندند.
طی چند سال بقدری علاقه مردم به این ورزش گسترش یافت که کارخانه Roller Derby * سازنده اسکیت * تولید اسکیت برد را آغاز کرد و محصولات خود را به بازار داد.

images (2).jfif

در دهه 60 کارخانه هایی برای ساخت اسکیت برد تاسیس شدند و به تولید انبوه اولین اسکیت برد های واقعی پرداختند. علاقمندی قهرمانان موج سواری به این ورزش باعث شد تا این ورزش یک شبه همه گیر شود و شرکت های تولید وسایل ورزشی برای تولید اسکیت بردهای بهتر با هم به رقابت بپردازند. بنابراین جای تعجب نخواهد بود اگر بدانید که طی سه سال بیش از 40 میلیون اسکیت برد به فروش رفت.

 1987 نقطه اوج پیشرفت اسکیت برد بود، هنگامی که اسکیت برد سواران از فرهنگ معاصر خود که موسیقی پانک بود تاثیر گرفتند، ستاره ها علاقمند به پوشیدن شلوارهای بگی (Baggy) ، لباس های خاکی و کفشهای تنیس نمودند. در این رابطه می توان از تخته های استیو روکو (Steve Rocco) که بسیار مورد علاقه جوانانان بود نام برد.

images (1).jfif

مناسب ترین اسکیت برد کدام است؟

پیشنهاد می کنیم قبل از تهیه اسکیت برد اول مشخص کنید به‌عنوان یک مبتدی اسکیت بردمی‌خرید یا به‌عنوان یک حرفه‌ای؟ اگر مبتدی هستید،توصیه می کنیم به هیچ عنوان اسکیت بردی که تخته آن بیش از حد باریک است، نخرید. پهنای تخته اسکیت برد مناسب برای مبتدیان معمولا ۲۲ سانتیمتر است. سعی کنید، عرض یا پهنای تخته اسکیت برد شما کمتر از این مقدار نباشد.

البته صفحه اسکیت برد باریک‌تر برای حرفه ای ها انتخاب خوبی است که با این صفحه باریک‌تر می‌توانید حرکت‌های نمایشی بزنید اما با صفحه اسکیت برد با پهنای بیشتر نمی‌توانید به راحتی این حرکات را بزنید.طول صفحه اسکیت برد هم مثل عرض آن مهم است.

download.jfif

معمولا طول یک اسکیت برد نرمال برای افراد مبتدی حدود 6۰ تا ۸۰ سانتی‌متر است. اگر عرض صفحه اسکیت برد زیاد باشد، نیرو و انرژی زیادی هنگام انجام تکنیک‌های اسکیت بردینگ نیاز است. از طرفی هم اگر عرض اسکیت برد کم باشد، نمی‌توان تعادل را هنگام انجام این ورزش به خوبی حفظ کرد. بنابراین بهترین عرض و طول برای اسکیت برد باز مبتدی، ۲۲ سانتیمتر برای عرض 60 تا ۸۰ سانتی‌متر برای طول است.

download (2).jfif

 

انواع تخته اسکیت برد

تخته های اسکیت به طور کلی به چند بخش تقسیم میشوند:

Street Skating اسکیت کردن بر روی ریل ها لبه ها و حرکاتی از این دسته هستند.

  Pool Skating اسکیت کردن در استخر هایی که معمولا به شکل لوبیا هستند.

 Vert Skatingبه اسکیت کردن در زمین هایی به شکل U گفته می شود.

 Cruising  بیشتر به عنوان یک وسیله نقلیه برای مسیر های شهری از این مدل اسکیت استفاده می شود.
به طور کلی اسکیت برد ها مدل های مختلفی دارند و بسته به نوع و سبک بازی، اسکیت باز ها تخته اسکیت مناسب خودشون رو انتخاب میکنند.

file.jpg

نکات مهم هنگام خرید اسکیت برد

جنس و اندازه محصول: اولین نکته ای که باید به هنگام خرید یک اسکیت برد مناسب به آن توجه نمایید، اندازه و سپس جنس تخته ای است که بر روی آن سوار خواهید شد. حواستان باشد در خرید یک تخته اسکیت بُرد نباید فریب نام برندها و یا طرح‌های امروزی را بخورید و باید دقت خود را معطوف به اندازه تخته و جنس آن که بیشتر از جنس چدن می‌باشد، جلب نمایید. از این نکته غافل نشوید که اسکیت بردها بیشتر برای انجام حرکت‌های نمایشی طراحی شده‌اند و به همین خاطر باید از جنسی مقاوم تولید شده باشند که در هنگام پرش‌ها و یا ضربات ناگهانی دچار خرابی نشوند.

وزن متحمل شده: نکته مهم دیگری که باید در حین انتخاب و خرید یک اسکیت برد به آن توجه نمایید، میزان وزنی است که تخته شما می‌تواند از پس تحمل کردن آن به خوبی بر بیاید! توجه داشته باشید چنانچه شما آدم نسبتاً سنگین وزنی باشید و از یک تخته با میزان وزن متحمل شده کمی نیز استفاده نمایید، آن تخته خیلی زود از بین رفته و دچار شکستگی‌های مختلفی خواهد شد.

چرخ‌های آن: اسکیت برد از ۲ بخش کلی تخته و چرخ‌ها تشکیل می‌شود که بخش چرخ‌ها در حقیقت مربوط به جنس آنان می‌باشد. برای این منظور توصیه می‌کنیم به سراغ خرید تخته‌هایی بروید که دارای چرخ‌هایی از جنس ژله هستند و می‌توانند به خوبی در برابر تغییرات و ضربات ناگهانی از خود واکنش نشان دهند.

عرض تخته اسکیت: عرض تخته اسکیت شما نیز از دیگر دلایلی است که سبب می‌شود شما بتوانید با وسیله خود موفق به زدن حرکات نمایشی گوناگون در پیست‌های مخصوص شوید و حسابی لذت ببرید.

تعیین پای تکیه گاه: مورد بعدی که خیلی ربطی به راهنمای خرید یک تخته اسکیت برد ندارد و صرفاً برای افزایش سواد مصرفی شما  جهت سواری بر روی این نوع از تخته‌های منعطف به آن اشاره می‌نماییم، تشخیص پایه تکیه گاهی شما می‌باشد. یادتان باشد برای سواری بر روی این نوع از تخته باید یک پای خود را بصورت استوار بر روی بُرد قرار داده و با پای تخصصی دیگران اقدام به پا زدن جهت جلو رفتن اسکیت نمایید.

قیمت اسکیت برد: قیمت اسکیت برد می‌تواند با توجه به جنس و کیفیت متریال به کار رفته در آن از چند صد هزار تومان آغاز و تا چند میلیون تومان نیز ادامه پیدا کند که البته شما بهتر است با چشم پوشی بر روی قیمت این نوع از تخته تفریحی و نسبتاً ورزشی، بیشتر به فکر خرید اسکیت بردی باشید که متناسب با سبک حرکتی شما و همچنین وزن و ابعاد جسمانی‌تان می‌باشد.