داشتن یک اسکوتر برقی در دهه های گذشته رویایی بود که در سر پرورانده می شد و فقط نمونه ای از این وسیله و کاربرد آن در فیلم های تخیلی نمایش داده شده است.

با گذشت زمان و به روز شدن فناوری طراحی و ساخت اسکوترهای برقی،انواع مختلفی از این اسکوترها توسط شرکت های مختلف به بازار عرضه شده است که در این بین می توان به اسکوترهای هوشمند بدون دسته،دسته دار و تاشو اشاره کرد.

آیا اسکوترهای هوایی یا هاوربردها(HOVERBOARDS) را می شناسید؟

هاوربرد به معنای واقعی به دستگاهی گفته می شود که قابلیت معلق بودن در هوا را داشته باشد و بدون داشتن تماس فیزیکی بتواند بالاتر از سطح زمین حرکت کند.در حال حاضر این نوع اسکوترها بوسیله شرکت های مختلف در آزمایشگاه ها در حال بررسی و ساخت می باشند و هنوز مجوز تجاری سازی را دریافت نکرده اند.

ایده طراحی و ساخت هاوربردها با نمایش فیلم علمی تخیلی بازگشت به آینده 2 بسیاری از شرکت ها را به این امر واداشت که به سراغ تولید هاوربردها بروند و در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

از میان کمپانی های مطرح در این زمینه میتوان به شرکت زاپاتا ریسینگ فرانسوی و شرکت لکسوس ژاپنی اشاره کرد.

آیا با هاوربرد اسلاید(Slide) و شرکت سازنده آن آشنایی دارید؟

کمپانی لکسوس ژاپن شرکتی است که هاوربرد اسلاید را طراحی کرده است.ویدیویی که در این زمینه از طرف شرکت منتشر شده است نحوه دقیق عملکرد این هاوربرد را نشان نمی دهد.

این شرکت مدعی است اسلاید بدون اینکه به مسیر خاصی نیاز داشته باشد قادر است در سطوح مختلف حرکت کند و همچنین در ساخت این هاوربرد از تکنولوژی تعلیق مغناطیسی کمک گرفته است.ساختار اسلاید متشکل از آهنرباهای بسیار قوی می باشد که با نیتروژن مایع خنک می شوند.

آیا شرکت فرانسوی زاپاتا ریسینگ و هاوربردهایی که طراحی کرده است را می شناسید؟

شرکت فرانسوی زاپاتا در یکی از تولیدات خود دستگاهی را طراحی و ساخته است که با کمک نیروی محرکه و فشار آب می تواند شخصی که از آن استفاده می کند را از سطح آب تا ارتفاع مشخصی بالا ببرد.

دستگاه جدیدی که این شرکت طراحی کرده است فلایبرد نامگذاری شده است که در آن از نیروی آب برای پرواز استفاده نمی شود و هنوز به طور دقیق مشخص نشده است که چگونه کار می کند.

در مورد نحوی کارکرد آن نظریه مطرح شده بیانگر این مطلب است که فلایبرد دارای یک موتور توربینی جت می باشد و سوخت مورد نیاز خود را از کوله پشتی همراه کاربر تامین می کند.

شرکت زاپاتا ادعا کرده است فلایبرد با سرعت 55 کیلومتر بر ساعت حرکت می کند و این سرعت تا سه برابر هم قابل افزایش می باشد.همچنین این شرکت مدعی است که فلایبرد تا10000 پا از سطح زمین می تواند فاصله بگیرد و حداکثر زمان پرواز آن 10 دقیقه می باشد.

هر صفحه پرواز 4 موتور دارد که قدرت هر کدام از موتورها 250 اسب بخار می باشد.

کنترل فلایبرد توسط کاربر:

فلایبرد با خم کردن بدن به جلو یا پشت،چپ یا راست و حفظ تعادل توسط کاربر هدایت و کنترل می شود که داشتن مهارت و آموزش های کامل در این زمینه بسیار مهم می باشد.

در مورد ایمنی این نوع هاوربرد بعصی از کارشناسان ابراز نگرانی کرده اند.نقص فنی در موتور یا سوختگیری می تواند موجب بروز فاجعه شود.

شرکت سازنده ادعا دارد در کلاه ایمنی سیستمی تعبیه شده است که در بالای چشم قرار گرفته است و در آن زمان،سرعت و ارتفاع قابل مشاهده و کنترل است.اگر مشکلی بوجود بیاید بوسیله چراغ های هشدار در کلاه ایمنی قابل مشاهده می باشد و می توان فهمید که مشکل در کدام قسمت موتور است یا اینکه در سیستم برق چه مشکلی پیش آمده است .

طبق اعلام این شرکت پرواز با این هاوربرد تنها برای عده ای خاص میسر می باشد و این دستگاه می تواند در زمینه های بسیاری از جمله عملیات نظامی و امداد و نجات مفید باشد.

سخن آخر اینکه اگر هاوربرد فلایبرد این طور که در مورد آن ادعا می شود بتواند کار کند انقلاب بزرگی در صنعت تولید اسکوتر و هاوربردها به شمار می آید.